Inomhusodling

Inomhusodling

En vecka efter att fröna såddes tittar de så där härligt upp ur sina krukor. Det gror för fullt. I de flesta byttor och tråg kan man se små groddar.

Broccolin var först upp efter bara ett par dagar. Det är lite för varmt för all kål som har grott här i inomhusmiljö nu, ca 22-24 grader, vilket gör att de skenar iväg lite. Senare i veckan ska dem flytta till svalare plats med ny växtbelysning så de förhoppningsvis blir något stadigare än om de står kvar i mitt kök. Allt som då kommit upp får ge sin plats åt de sådder som inte kommit igång helt och så givetvis till nya sådder. Tomaterna står på tur för att sås härnäst.

Det som gror nu är sex sorter av tidiga kålväxter, rot- och blekselleri, purjolök samt endel perenna växter som smultron och jordgubbe. Jag väntar ivrigt på att rabarber och sparrisfrön ska gro. De perenna köksväxterna är nya för mig att så, och det ska bli så spännande att följa dem. Jag återkommer till dem i senare inlägg för att berätta hur det går.

/ Therése Franzén

Leave a Reply

Close Menu